Gegroet, geïnteresseerde lezer!

Alle informatie over het project "Inloopmobiel Eetstoornissen" vindt u op deze weblog. Daarnaast vindt u er ook de agenda met exacte locaties waar de Inloopmobiel langskomt, meer uitleg over de vereniging AN-BN en links naar interessante websites.


zaterdag 24 april 2010

Motortreffen Kampenhout

Omstreeks 13u30 zijn zo'n 60 motors op het gemeenteplein van Kampenhout vertrokken.
Naar onze normen als fietsers wat lawaaierig maar toch wel zéér indrukwekkend. Alvast reeds een groot succes en ze spreken nu al van een jaarlijkse editie, voor hetzelfde goede doel. Tof !!
Ook Bruno Toback en Hans Bonte waren van de partij, de eerste als motard, de laatste als toeschouwer. Omstreek 16u30 worden ze weer verwacht in Berg-Kampenhout. Tot een volgend update!


woensdag 21 april 2010

Succes?!

Mensen stellen regelmatig de vraag: "En hoe is het geweest, was de sponsortocht een succes?"
Een vraag waarop een gemengd antwoord het meest gepaste is...

Qua bekendmaking was de tocht immers een groot succes en zelfs beter dan we op voorhand gehoopt hadden! We zijn op de nationale tv geweest (VTM-nieuws), op Radio 2, in het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, De Standaard en ook op verschillende websites (De Morgen, GvA, Grote Routepaden, KAV, editie Pajot, ggznieuws, etc.) werd ons initiatief enthousiast aangekondigd.
Een maand geleden waren er nog maar een 4-tal pagina's op Google terug te vinden wanneer je als trefwoord "Inloopmobiel Eetstoornissen" ingaf. Intussen zijn dat er al een 10-tal geworden!
Tijdens de info-avonden hebben we toch een 50-tal nieuwe mensen ontmoet die zich kwamen informeren over de vereniging en de problematiek. Ook met de professionele wereld was er een fijne samenwerking. Al bij al dus een prachtig resultaat wat bekendmaking betreft!

Maar qua sponsoring... mogen er zeker nog mensen aangesproken, opgetrommeld, aangemoedigd, geïnformeerd, aangevuurd, in vuur en vlam gezet,... worden om een duit in de kas te doen!

We bedanken bij deze alvast alle sponsors tot nu toe alvast voor hun sympathieke bijdrage!  
Naast Jos Hennes die een dodentocht van 100 km liep, willen we hierbij nog even een aparte vermelding doen voor de Psychologische Kring, want de gulle Leuvense psychologie-studenten hebben goed over hun hart gewreven en meer dan 300 euro sponsorgeld bij elkaar verzameld! De som werd onlangs plechtig en met veel blijdschap in ontvangst genomen!

Dus: ken je nog mensen met een goed hart, leg hen dan uit waarom dit project zo belangrijk is (overtuigen is niet nodig, het project verkoopt zichzelf wel, zo goed is het ;-)) en vraag hen om hun hart te laten spreken en ons te ondersteunen.

Eerste Kampenhoutse Motorrit ten voordele van AN-BN op zaterdag 24 april!

Vertrek en inschrijvingen: Zaterdag 24 April vanaf 12.30u in Café Den Biechtstoel, Dorpsstraat 16 (aan kerk van Kampenhout).
Mogelijkheid om de innerlijke mens te versterken met een broodje aan de inloopmobiel van AN – BN.
Vertrek van de rit om 13.30u. Begeleide rit van 108 km langs pittoreske straten en wegen van Zuid-oost Vlaams-Brabant en Noord Waals-Brabant.
Aankomst voorzien rond 16u.30 aan het voetbalterrein van Berg-Op waar dorstlessen en/of snelle hap mogelijk zijn.
Bijdrage €6 ter plaatse of €5 bij voorinschrijving langs Motorrit.24april10.spakampenhout@gmail.com
Uw bijdrage en alle andere opbrengsten van de rit komen integraal ten voordele van AN-BN voor de binneninrichting van hun nieuwe en unieke inloopmobiel. AN-BN is een VZW met hoofdzetel te Kampenhout die als doel heeft mensen te begeleiden die te maken krijgen met eetstoornissen. Organisatie van Sp.a-Kampenhout

 
Meer info

woensdag 14 april 2010

Aangekomen zonder kleerscheuren!

Hier alvast een beeld vanuit het Kampenhoutse gemeentehuis. Verslag volgt later, want iedereen is moe en aan rust en eigen bed toe.

Marc mocht de honneurs waarnemen en in het Grote Gemeenteboek verslag geven van ons geslaagde samenzijn! We staan vanaf nu dus in de Kampenhoutse annalen!

Aankomst in Kampenhout: op youtube vind je het bewijsmateriaal! 
YOUTUBE: aankomst 

Brugge - Gent

Een rit met verschillende (al dan niet geplande) tussenstopjes, waarbij weer veel te beleven viel:
- een jonge vaars die vastzat rond een reling (eigenlijk om te vermijden dat men in de vaart belandt).

- iemand was voor de 2de keer bijna haar pedaal kwijt, maar gelukkig hadden de fietsers materiaal bij om dat euvel weer snel te verhelpen.
- de plechtige huldiging van Jozef en Mieke Plaetinck in het stadhuis van Eeklo, zij zijn de oprichters van de vzw in 1980. Het stadsbestuur had een hele plechtigheid voorzien en heeft haar medewerking toegezegd om ons project en onze werking in het hele Meetjesland bekend te maken!

- ontvangst in het Centrum voor Eetstoornissen in Gent, door Sara Van Outreve: we kregen een degelijke uitleg over de werking van het centrum (ambulante en residentiële mogelijkheden) en over het lopende onderzoek.
- infoavond in de Troonzaal van het Stadhuis van Gent: een imposante zaal voorzien van een "waterbuffet" (plat en bruisend water).

Er was met andere woorden weer heel wat te beleven op fietsioneel gebied ;-)

dinsdag 13 april 2010

Oostduinkerke - Brugge

Het was zand vreten onderweg: een loeiend harde wind op kop, met een zandstraling die de huid en maag schuurde. De zee lag ook onrustig te woelen in haar bedding.


Een tussenstop was voorzien in Oostende: hier zie je de fietsers arriveren!

Uiteindelijk kwamen we toch heelhuids aan in Brugge, alwaar we op uitstap gingen naar de brouwerij van de Brugse Zot (zo voelden we ons ook, na deze helse tocht: een bende zotten). 


We hadden ook nog wat tijd om aan sight-seeing te doen, voor we aan tafel mochten schuiven. 



De infoavond in Brugge was uiteindelijk een succes, ondanks het feit dat we op het laatste moment noodgedwongen nog van locatie moesten veranderen. Ik denk dat de aanwezigen echt tevreden waren over de uitleg en de ontvangst. Dat is voor ons het voornaamste!

zondag 11 april 2010

Kortrijk - Oostduinkerke

Zaterdagavond kwamen de fietsers bezweet en moe aan in de jeugdherberg van Kortrijk. Het omgebouwde schoolgebouw herbergt pico bello verzorgde kamers en ontzettend vriendelijke mensen. Het gebouw zelf zal over een tijd wel een renovatie ondergaan, maar hopelijk blijft de ontvangst verder even vriendelijk en enthousiast!
In Kortrijk was er geen infoavond dit keer, maar wel een heuse ballonnen-uitdeling. Onze fietsers staken zichzelf voor de gelegenheid nog eens in fluogeel plunje en liepen met 100 ballonnen over de Paasfoor.

Vanmorgen vertrok de bende met wind op kop richting Oostduinkerke. Het werd een koude tocht, maar met een sneltreinvaart! 

Even was er wat commotie, toen de camionette op zich liet wachten tijdens de picknick-stop in Passendale. Blijkbaar had er een kaartje met gedetailleerde wegaanduiding besloten om thuis te blijven, waardoor de chauffeur plots een heel stuk verder was gereden en al op de volgende pitstop was gearriveerd (in Diksmuide). 24 kilometer verder dus dan waar de fietsers hongerig op hun boterhammen stonden te wachten!
Uiteindelijk werd iedereen na aan klein uur wachten toch voorzien van het nodige krachtvoer, waardoor de innerlijk mens versterkt en krachtig de tocht kon voortzetten.

Morgen rond 12u. zijn we te bezichtigen op de dijk of aan het station van Oostende, waar we ook weer 100 ballonnen zullen uitdelen om promotie te maken! Komt dat zien, komt dat zien!

zaterdag 10 april 2010

Geraardsbergen - Kortrijk

We konden Geraardsbergen vanzelfsprekend niet verlaten zonder een échte mattentaart!

Even overleggen: is het nu bergop of bergaf?
Toch maar even bekomen van de inspanning! 700 meter bergop over het hele traject kruipt toch wel in de kleren (en de benen)!


vrijdag 9 april 2010

Derde verslag

Gisteren een zware rit achter de rug (Mechelen-Brussel), vandaag ook weer een rit met veel pieken en dalen voor de boeg (Brussel-Geraardsbergen). Minimum-hoogte 14 meter, maximum-hoogte: 83 meter. In totaal moeten de fietsers 560 meter klimmen en 581 meter dalen. 

Gisteren in Hoeilaert was er even "pech onderweg", een fietspedaal had zijn grip verloren en we hadden een bepaalde sleutel nodig. De inloopmobiel werd opgeroepen om terug te keren, maar even verder vonden de fietsers een garage, waar ze de pedaal weer snel bevestigd hebben. Tegen dat de inloopmobiel ter plaatse kwam, was het probleem alweer opgelost ;-) 

In Kortenberg was de Schepen van Welzijn en Sport aanwezig, die ook dapper met de fiets aansloot tot in Hoeilaert. Een grote groep hulpverleners en patiënten van de afdeling eetstoornissen in Kortenberg was aanwezig om samen een broodmaaltijd en een infomoment te nuttigen. De ontvangst was echt geweldig, waarvoor bij deze nog eens onze dank! 

De weergoden zijn ons gunstig gezind: weer online! 

donderdag 8 april 2010

Informatiesessie eetstoornissen biedt wereldprimeur


Informatiesessies met getuigenissen, toelichting werking zelfhulpgroep AN-BN en nieuw project:

Wereldprimeur: Inloopmobiel Eetstoornissen!

Voor iedereen die interesse heeft, en voor iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks getroffen wordt door de eetstoornisproblematiek. Er zijn informatiesessies in heel Vlaanderen. De toegang is gratis.

woensdag 7 april 2010

Tweede verslag

De tocht Bokrijk-Zoersel ging over 91 km. De fietsers hebben het gevoeld. Voor sommigen liep alles heel gesmeerd, anderen hadden toch wat last. Maar in de jeugdherberg stond ons een heerlijke 3-gangen-maaltijd en een lekker zacht bedje te wachten, dus vanmorgen was iedereen terug fris en monter.

De infoavond in Zoersel kende een gematigde opkomst. In totaal waren er 18 mensen aanwezig. We hopen voor de komende dagen toch nog wat meer publiek te trekken (zeg het voort!).

Vanmorgen om iets voor 10u. vertrokken de fietsers voor hun tocht naar het Middelheimziekenhuis in Antwerpen. Ook hier worden we zometeen ontvangen door personeelsleden van de eetstoornisafdeling (van het kinderziekenhuis). 
Daarna gaat de tocht voort naar de jeugdherberg van Mechelen. De tocht is vrij vlak en niet zolang als de voorbije dagen, dus de fietsers kunnen even wat op adem komen. Vanavond om 20u. is er terug een infoavond, in jeugdcentrum Metteko (Zakstraat 1, Mechelen = naast het stadhuis). Iedereen welkom!

dinsdag 6 april 2010

Eerste verslag


Gisteren was het prima fietsweer. Dat mocht  ook wel voor onze ongeveer 65 dappere fietsers, die ofwel 50 km (Leuven-Tienen-Leuven) ofwel 78 km (Leuven-Bokrijk) fietsten!
In Tienen werden we warm onthaald in het Psychiatrisch Centrum van de Broeders Alexianen, waar we een lekkere maaltijd met soep en broodjes aangeboden kregen. Na een korte informatieve uitwisseling stapten de innerlijk versterkte fietsers weer volle moed op hun stalen ros. Nog even poseren en vertrekken maar!



Onderweg hadden we 2 platte banden, maar die waren door een paar handige harries alweer snel opgelapt. Voor de rest geen spectaculaire gebeurtenissen, hoewel: de fietsers waren ruim een uur vroeger gearriveerd in Bokrijk dan op de planning was voorzien.
Vandaag verschijnt ook een foto van een aantal fietsers, met onze Inloopmobiel op de achtergrond in het Belang van Limburg. En vanmorgen vroeg wist Radio 2 ons te bereiken in de jeugdherberg van Bokrijk voor een live interview (om 6u.40, maar gelukkig hadden de vogels ons al gewekt). Daarin werd ook de infoavond in Zoersel voor vanavond aangekondigd, dus we verwachten veel volk! Goed maar dus dat we gisteren een try-out hebben gedaan, zodat we nog wat punten kunnen verbeteren.

Intussen zijn de fietsers goed vertrokken in Bokrijk en ze zijn nu op weg naar Diest, voor een eerste tussenhalte. Zometeen arriveren ze hier aan "Spoor 7", een café aan, jawel: het station in Diest.

Tot zover het verslag van de eerste dag. Van uw reporter ter plaatse: Els (die met haar witte hoed op, op 't VTM-journaal ;-)).

maandag 5 april 2010

Succesrijke start Sponsortocht Inloopmobiel Eetstoornissen


Vanmorgen 5 april om 10:00 gaven op de Grote Markt van Leuven de burgervader Louis Tobback en peter Jef De Smedt het officiële startschot van de Sponsorfietstocht ten voordele van de Inloopmobiel Eetstoornissen. Dit gebeurde onder ruime pers- en publieksbelangstelling en met een mooie frisse lentezon. De tiendaagse fietstocht zal heel Vlaanderen doorkruisen. Eerste stops zijn vanmiddag in Tienen en vanavond in Bokrijk, telkens met een informatiesessie.

-Middagpost Radio 2 Vlaams-Brabant, 5 april om 12:10 (nog te beluisteren hier )
-VTM Nieuws, 5 april om 13:00 en 19:00 (en hier )
-Het Belang van Limburg en Gazet Van Antwerpen van 6 april 2010, De Standaard van 7 April 2010.