Gegroet, geïnteresseerde lezer!

Alle informatie over het project "Inloopmobiel Eetstoornissen" vindt u op deze weblog. Daarnaast vindt u er ook de agenda met exacte locaties waar de Inloopmobiel langskomt, meer uitleg over de vereniging AN-BN en links naar interessante websites.


zaterdag 9 oktober 2010

VIVO beurs Genk



Van vrijdag 08/10 tem zondag 10/10 stond de Inloopmobiel te blinken op de VIVO beurs voor gezin, gezondheid en vrije tijd en de Limburghal te Genk.
We zaten in een rustig uithoekje maar de spots waren wel volop op de Inloopmobiel gericht. Het leek wel of we in een showroom stonden.
.

maandag 4 oktober 2010

Zondag 03 oktober: Jette - Nat. Loterij - Open Bedrijvendag


We moeten al aanwezig zijn voor 9:00. Gelukkig is Jette niet zo ver voor ons.
We hebben met onze Inloopmobiel een schitterende standplaats gekregen aan de in- en uitgang, men kan gewoon niet naast ons kijken.
De Open Bedrijvendag bij de Nationale Loterij telde ruim 1500 bezoekers. Ik heb ze niet allemaal kunnen tellen maar het waren er toch wel heel veel. Niet zo direct ons doelpubliek, ongeveer de helft zijn bovendien Franstalig. Enkelen komen toch naar meer informatie vragen en we zijn hoe dan ook in the picture geweest.
Bovendien was er een echt nazomertje en konden wij lekker genieten van het zonnetje in de zeteltjes naast onze inloopmobiel.

verslag door Marc & Marie-Josée

Zaterdag 02 oktober: Gent


Om 8:30 vertrekken wij richting Gent voor onze eerste zaterdagsessie.
Een voordeel van telkens op een zaterdagochtend te kunnen uitrukken met de Inloopmobiel is dat het dan vrij rustig is op de weg. Eenmaal in het centrum van Gent moeten we toch meermaals de weg vragen naar de Kouter. Om 9:45 kunnen we onze installeren op het Kouter plein. De Inloopmobiel staat nog maar amper op zijn plaats of een eerste ouderpaar komt zich al aanmelden. Het is het begin van een behoorlijk drukke dag. Gelukkig krijgen we nog de hulp van Nathalie en Pascal, twee nieuwe medewerkers uit Kortrijk. Ook voor hun is het de eerste keer, maar we krijgen al meteen de indruk dat het is alsof ze het al jaren doen.
De combinatie van een ouder (MJ), een ex-patiënt (Nathalie) en een partner (Pascal) is ideaal. Het geeft de mogelijkheid om samen perfect in te spelen op de gestelde vragen.
Ook de regionale TV-zender ‘AVS Oost-Vlaanderen’ komt langs om een korte reportage te maken voor hun zondagavondprogramma. Vanaf maandag zou de reportage ook te zien zijn op hun website www.avs.be
Op een gegeven ogenblik wordt het zelfs zo druk in de Inloopmobiel dat we de mensen buiten te woord moeten staan. Op een gegeven moment wordt het zelfs aanschuiven. De meeste bezoekers zijn geen toevallige passanten maar mensen die ergens in een krant of website gelezen hadden dat de Inloopmobiel in Gent zou staan. Om 16:30 verlaten onze laatste bezoekers de inloopmobiel. We kunnen samen met Nathalie en Pascal terugblikken op een zéér geslaagde dag. Sommigen hadden genoeg aan wat informatie, anderen waren dan weer blij dat ze eindelijk eens terecht konden voor uitgebreide babbel.
Bezoekers:
- Studenten 2
- Ouders 7
- Broer/zus 1
- Patiënten 5
- Hulpverleners 1
- Andere 7


verslag door Marc & Marie-Josée

zondag 3 oktober 2010

Gesprek met CD&V en N-VA 28/09/10


Op dinsdag 28 september ontmoetten de afvaardigingen van BaanChloë en AN-BN verschillende Vlaamse volksvertegenwoordigers om te spreken over de manco's in de zorg voor mensen met een eetstoornis en voor hun omgeving. AN-BN stelde op basis van een bevraging van haar doelgroep een Vlaams actiepuntenplan op met 5 grote doelstellingen. Het verhaal van BaanChloë en dit Vlaamse actiepuntenplan werden uitgebreid besproken. De parlementsleden verbonden zich ertoe om deze problematiek ter harte te nemen en in overleg te treden met andere partijen om met een gezamenlijke visie te komen tot verandering en verbetering. Wij werken alvast als verenigingen samen en hopen alle partijen bereid te vinden om een standpunt in te nemen en om actie te ondernemen!


BaanChloë en AN-BN bij N-VA

BaanChloë en AN-BN bij CD&V


Op 10 september hadden we al een gesprek met vertegenwoordigers van SP-A.

En op 8 september had Els een gesprek met Open VLD (BaanChloë had eerder al een gesprek met hen: de onderstaande foto werd genomen tijdens hun ontmoeting):